online website builder

FIZIOTERAPIJA

FIZIKALNA MEDICINA I
KINEZITERAPIJA

Koristimo kreativne terapijske metode kako bi vašem djetetu vježbanje učinili zanimljivim i motivirajućim te istovremeno učinili njegov obrazac kretanja i držanja kvalitetnijim.

Razvijamo svijest o dijelovima tijela u prostoru

Putem receptora u zglobovima, mišićima i tetivama razvijamo svijest o položaju dijelova tijela u prostoru.
Na taj način djelujemo poboljšavamo brzinu reakcije tijekom pokreta
čime smanjujemo mogućnost nastanka ozljeda. Vježbe propriocepcije i ravnoteže vrlo su učinkovite u rehabilitaciji nakon sportskih ozljeda. 

Ukazujemo na nepravilnosti u držanju te educiramo kako ju ispraviti

Putem posturalnih vježbi utječemo na razvoj i svijest o pravilnom držanju tijela. Djecu i mlade s korektibilnim lošim držanjem uči se kako da održavaju pravilnu posturu tijekom obavljanja svakodnevnih aktivnosti kako bi izbjegli bolne sindrome. Vježbe se izvode pomoću švedskih ljestvi i auto-korekcijom pomoću ogledala. 

Pomažemo uklanjanje metabolita iz tijela te ubrzavamo oporavak

Cilj nam je opustiti napete mišiće nakon trenažnog procesa ili natjecanja čime ubrzavamo oporavak mišića. Istovremeno smanjenjem mišićnog tonusa i normaliziranjem cirkulacije smanjujemo mogućnost ozljeda.  

ELEKTROSTIMULACIJA - Jačamo mišić te mu uklanjamo bolnost

Pomoću elektroterapije djelujemo na povećanje snage mišića i na smanjenje bolnosti. Na taj se način vraća pravilan obrazac pokreta, a osoba je spremna za povratak sportskim ili rekreativnim aktivnostima nakon ozljede.  

ELEKTROTERAPIJA (TENS) - Cilj nam je smanjiti akutne i kronične bolove kod ortopedski oboljenja i trauma.

Radi se o električno – živčanoj stimulaciji putem kože čiji je primarni cilj djelovanje na smanjenje bolnog stanja kako bi se moglo nastaviti s drugim oblicima terapije. Tretman traje 20 minuta, a terapija je potpuno bezbolna.

Pomoću mikro-masaže smanjujemo oteklinu oko zgloba ili mišića

Ultrazvučnim valovima dubinski zagrijavamo tkivo, djelujemo na regeneraciju nakon ozljeda te potičemo brži oporavak. Primjenjujemo ga nakon sportskih ozljeda vezanih uz sindrome prenaprezanja kako bi se djeca što ranije vratila treninzima ili rekreaciji. 

Kako bi se djecu dodatno motiviralo na održavanje pravilnog držanja moguće je vježbati u grupi. 

Djeca i mladi kojima je potrebno daljnje praćenje u razvoju pravilnog posturalnog obrasca uključuju se u grupno vježbanje do 6 osoba čime se povećava njihova motivacija za provođenje posturalnih vježbi. 

Mobirise

SPORTSKO – MEDICINSKA REHABILITACIJA

Redovni ritam treninga i natjecanja mladih sportaša vrlo često narušavaju ozljede.
Cilj sportsko – medicinske rehabilitacije je brz, kvalitetan te individualan pristup u rješavanju ozljeda.

Vraćamo mobilnost i povećavamo snagu najpokretljivijeg zgloba

Zbog svoje velike pokretljivosti rameni je zglob podložan brojnim ozljedama. Djecu i mlade učimo kako se brinuti o svom ramenu poštujući pri tome opseg pokreta. Raznolikim setovima vježbi postižemo dinamiku te prilagođavamo vježbe dobi i snazi djece i mladih. 

Smanjujemo bolnost ovog osjetljivog zgloba te pratimo biomehaniku pokreta pri aktivnostima. 

Lakatni je zglob hvatište brojnih mišića nadlaktice i podlaktice. Svojim velikim silama djeluju na način kretanja ovog relativno malog zgloba. Pravilno doziranim vježbama i istezanjima utječemo na bezbolno dugotrajno bavljenje sportskim i rekreativnim aktivnostima. 

Shvaćajući funkcionalnost ovih zglobova, posebnu pažnju poklanjamo njihovom pravilnom jačanju. 

Kako bi djelovali na stabilnost ovih važnih zglobova, potrebno je promotriti koje su pretežite dnevne aktivnosti djece i mladih. Zglobovi mogu biti hipermobilni ili jednostavno pod konstantnim opterećenjem kako bi nastao mišićni disbalans. U našem Centru primjećujemo i ovakve ˝male˝ detalje te pravovremeno preventivno djelujemo. 

Posebnu pažnju obraćamo obrascu pokreta u ovom zglobu shvaćajući moguće posljedice. 

Zglob kuka kod djece i mladih nešto je na što je često potrebno korektivno djelovati. Prepoznajemo nepravilno usmjerenje zgloba kuka te shvaćamo na koji način utječe na razvoj donjih ekstremiteta i kralježnice. Kako bi se uspostavila uravnotežena mišićna snaga i spriječile dugoročne posljedice potrebno je napraviti procjenu kompletnog obrasca kretanja djece i mladih. 

Putem analize prijenosa sila na tlo pri kretanju pazimo na funkcionalnost koljena.  

Zbog svojih mnogobrojnih pripadajućih struktura, zglob koljena najsloženije je građen zglob čovječjeg tijela. U središtu nam je interesa zgloba koljena česta bolnost i poremećaj osi što procjenjujemo tijekom fizioterapijskog pregleda. 

Održavamo mišiće stopala fleksibilnima, zglobove bezbolnima te prepoznajemo njihove deformacije. 

Stopalo djeteta kroz rast prolazi kroz različite faze razvoja. U našem Centru primjećujemo kada se radi o korektibilnom deformitetu, a kada je potrebno potražiti pomoć liječnika specijalista. Pomoću vježbi ravnoteže i motoričkih testova potičemo razvoj mišića stopala i gležnja kao korijena našeg tijela. 

Mobirise

MANUALNA TERAPIJA

Nježnom mobilizacijom tkiva pomažemo kod bolnih stanja. 

U tretmanu akutnih bolnih stanja vrlo precizno i dozirano dajemo tijelu informaciju koje da pokrete izvodi kako bi se smanjila bol. Koristimo ga pri fizioterapijskoj procjeni kako bi dobili točnu informaciju o ograničenju pokreta. Neurodinamikom živaca poboljšavamo njihovu provodljivost u područjima gdje je postojao pritisak tkiva. 

Kod bolnih i postoperativnih stanja utječemo na povećanje opsega pokreta doziranim istezanjem.  

Bolni mišići nakon dugotrajnih napornih treninga djece u fazi rasta često su opterećeni spastičnom reakcijom na pojačano istezanje. Na taj se način proizvodi još više boli te se ulazi u zatvoreni krug SPAZAM – BOL – SPAZAM. Pomažemo u oslobađanju boli educirajući mlade sportaše kako dozirati opterećenje pri istezanju, spriječiti ponovnu pojavu boli te prevenirati izostanke sa sportskih aktivnosti. 

Mobirise

© Copyright 2020 Preventis - Prava su pridržana / Izradio webfix.hr