best css templates

KLINIČKI PREGLED FIZIOTERAPEUTA
I DIJAGNOSTIKA

Mobirise

Primjetili ste kako nešto nije u redu s kretanjem i držanjem Vašeg djeteta ali ne znate što?
Primjećujete da s bolovima završava treninge?
Sumnjate u ispravnost načina treniranja u sportu kojim se Vaše dijete bavi?

Ponekada je potrebno zatražiti mišljenje liječnika specijalista i fizioterapeuta kako biste bili sigurni o kakvom se problemu radi, a mi ćemo se potruditi s lakoćom ga riješiti. 

U Sportsko – prevencijskom centru djece i mladih shvaćamo ozbiljno i najmanje tegobe na koje se djeca žale te ih sagledavamo u okviru njihova rasta i razvoja. Rana dijagnoza i ispravna terapija te prevencija daljnjih ozljeda potrebni su kako bi se mladi mogli nesmetano dalje baviti sportom te stekli navike zdravog načina života.

Mobirise

Brine Vas što se dijete žali na bolove u leđima ili ste primjetili kako se nakon napora hvata za koljeno ili petu? Također ste primjetili kako je jedna strana tijela možda jača i koordiniranija od druge?

Analizom longitudinalnih dimenzija skeleta tijekom adolescencije pratimo ima li dijete odstupanja u rastu ekstremiteta, koje su opasnosti ubrzanog rasta te kako ono utječe na sport kojim se dijete bavi. 

Ovom metodom možete dobiti uvid u parametre dužine ekstremiteta te kralježnice djeteta prateći ga od početka ubrzanog pubertetskog rasta do kraja te faze te usporediti kojom se dinamikom kreće rast vašeg djeteta u odnosu na ostale vršnjake.

Mobirise

KAKO IZGLEDA PREGLED FIZIOTERAPEUTA?

Na početku pregleda razgovaramo s Vašim djetetom kako bi saznali što mu je najveći problem. Također, vrlo su nam bitne informacije koje dobijemo od roditelja. Stvaramo kompletnu kliničku sliku i opuštenu atmosferu kako bi se Vi i Vaše dijete osjećali ugodno.

Pregled započinje promatranjem posture djeteta u opuštenom držanju te kretanju već pri samom ulasku u prostoriju. Pri pregledu testira se snaga mišića, ispituje opseg pokreta te refleksi kako bismo lokalizirali problem te postavili ispravnu dijagnozu.

Mobirise

ŠTO NAKON PREGLEDA FIZIOTERAPEUTA?

Nakon pregleda kod djece je uglavnom dovoljna ciljana fizikalna terapija za određenu dijagnozu koja se provodi putem fizioterapijskih vježbi pod vodstvom fizioterapeuta te provođenjem odgovarajućih fizikalnih procedura u okviru elektroterapije, krioterapije itd.

Fizioterapeut će u Centru provesti potrebnu terapiju te uputiti dijete sportaša i roditelje koje vježbe raditi doma i kako s obzirom na njegovu dob i stanje lokomotornog sustava te će predstaviti konačni cilj terapije. Kako bi fizioterapija imala potpuni učinak na vraćanje djeteta natjecateljskom ili rekreativnom sportu preporučujemo njegovo redovito praćenje tijekom ubrzane pubertetske faze rasta.

© Copyright 2020 Preventis - Prava su pridržana / Izradio webfix.hr